| Jan Posłuszny z listy PO |
| Aktualności |
| Czwartek, 02 Listopad 2006 |
|
... Zrobię wszystko, aby ta dzielnica nie zatraciła swojego obecnego charakteru. O SOBIEMoja rodzina mieszka na Warszewie od 1945 roku. Ja również mieszkam tu od urodzenia. Zawsze braliśmy aktywny udział w życiu społecznym miasta. O NAS • Czy wiecie Państwo, że wg opracowań dla Biura Planowania Przestrzennego UM w Szczecinie, Warszewo ma zamieszkiwać kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a 30 % zabudowy mają stanowić bloki? Czy to jest Warszewo Waszych marzeń? • Ile można czekać na kanalizację Warszawa 1? Czy kilkadziesiąt lat to jeszcze za krótko? O PRZYSZŁOŚCI Nigdy nie pogodzę się z takim kierunkiem rozwoju Warszewa. Zrobię wszystko, aby ta dzielnica nie zatraciła swojego obecnego charakteru. Ulica Podbórzańska doczeka się linii autobusowej tak potrzebnej mieszkańcom. * * *
W ostatnich miesiącach, będąc w podróży, odwiedziłem kilka większych polskich miast. Były to między innymi: Wrocław, Poznań i Bydgoszcz. UDA NAM SIĘ!
Komentarze (70)
kto to powiedział?
70
Sobota, 07 Marzec 2009
Qb
Z seri - warszewskie zagadki - pytanie kto to powiedział? "Czy wiecie Państwo, że o budowie nowej szkoły słyszę na Warszewie od dzieciństwa. Dziś stara 7" pęka już w szwach. A będzie jeszcze gorzej. Wszystko wskazywało na to, że "wydeptaliśmy" w urzędzie nowa szkołę, jednak środki zarezerwowane w budżecie miasta na projekty i uzgodnienia budowlane nie będą w tym roku wykorzystane. .. Kiedy więc będzie ta szkoła?"
proponuję za ziemię 10 zł/m2, czyli dwukrotnie wię
69
Niedziela, 20 Maj 2007
Waw
[B]proponuję za ziemię 10 zł/m2, czyli dwukrotnie więcej niż zostało to przez pana wycenione w oświadczeniu[/B]
chodzi o to zeby było przejrzyście tymbardziej
68
Czwartek, 17 Maj 2007
as
Ma pan w parti Julię Piterę kryształowa dziewczyne to niech pan sie spyta jej czy 350 tys zł za 7,5 ha gospodarstwa jeszcze nie wiem gdzie ona lezy chyba w mieście w oswiadczeniu to nie za mało. Przecież pan uczciwie do tego doszedł to po co panu cyrki z zaniżaniem wyceny. Oswiadczenie jest z 30.04.2007 czyli świeże
chetnie kupię
67
Czwartek, 17 Maj 2007
potencjalny kupiec
http://bip.um.szczecin.pl/files/F25117FDE9614387BC9390A1F595E5FC/Posluszny-2007-04.pdf chętnie kupię te 7,5 ha daję nie 4,66 zł wg pana wyceny za m. kw ale nawet 5 zł panie radny czy pasuje jezeli nie to prosze o właściwa wycenę z cena zaporową by nikt nie kupił
to już lepiej niech nic nie robi jak ma szkodzić
66
Czwartek, 17 Maj 2007
as
np w sprawie autobusu na Podbórzańską.
Do Poslusznego
65
Środa, 16 Maj 2007
wyborca
Czy moze radny Posluszny posluchac glosu wyborcow i od czasu do czasu zamiescic w tym miejscu swoje aktualne dokonania?Co mu sie udalo, a czemu jest przeciwny?Jest z Warszewa a jakos ni widu ni slyszu o tym co robi dla naszej dzielnicy. Czyzby nie bylo sie czym pochwalic??Czy po okresie wyborow mieszkancy go nie interesowali?
64
Wtorek, 06 Marzec 2007
Widokowiec
przyjdzie chyba P.Poslusznemu i reszcie radnym z PO odpowiadac przed sadem za likwidacje tylu szkol w miescie. Rodzice tego nie daruja i kieruja pozwy do sadow.
63
Niedziela, 04 Marzec 2007
Widokowiec
Panie Posluszny.chec wybudowania za wszelka cene szkoly na warszewie za likwidowane inne w naszym miescie? . czyz nie przerazal pana placz matek dzieci niepelnosprawnych na sesji miasta broniacych ich szkoly na Glebokim i glosowal pan za jej likwidacja.okazal pan swoje oblicze bisnessmena,nie troszczacego sie o los dzieci chorych .
posłuszny zamilkł czyli klasyka powyborcza
62
Środa, 24 Styczeń 2007
as
czemu pan nic nie odzywa sie na zadane pytania. Do wyborów to umiał pan znależć stronę a teraz to 0 informacji na zadawane tu pytania. Mam wrażenie że straciłem swój głos. Wyobrażałem sobie że przynajmniej będzie pan informował o tym co tututaj wyborcy pytaja a pan zapadł sie pod ziemię.Ponawiam co z autobusem na Podbórzańską .
61
Czwartek, 04 Styczeń 2007
Gosc
Panie Posluszny dlaczego oszukuje Pan mieszkancow Lisiego Pola? Byl Pan przeciwny remontowi ul. Podborzanskiej, a teraz obiecuje im Pan komunikacje autobusowa. Do tej pory nie zrobil Pan nic w tym kierunku. Wykorzystuje Pan dla swoich wyborczych celow zaangazowanie w tej sprawie innych osob. Sprawa komunikacji idzie do przodu. Poradzimy sobie sami bez Panskiej ,,kielbasy wyborczej"".
czy pan Posłuszny gdzies przyjmuje
60
Środa, 13 Grudzień 2006
adam
jaki jest kontakt z naszym wybrańcem
autobus na podbórzańską -czekamy
59
Środa, 13 Grudzień 2006
lisie pole
Do pana Posłusznego proszę o zajęcie sie sprawą uruchomienia linii autobusowej do Podbórzańskiej. WG ZDitM żeby to nastapiło miasto a więc i pan musi przeznaczyć środki pieniężne na budowę pętli autobusowej>Jesteśmy pana wyborcami (300 domków)i głównie z tą myslą pana wybieraliśmy i myślę że nie zawiedzie pan nas > Połączenie Lisiego Pola ( ma uzasadnienie demograficzne) z resztą miasta w tej chwili rozbija się o budowe pętli a pan jako radny z parti rządzącej może przeforsować to > ZDITM chce doprowdzić do nas autobus ma taka wolę , brakuje tylko pętli.Mam nadzieję że pan nie wystawi swoich wyborców i w przyszłych wyborach nie będziemy musieli sobie szukać nowego kandydata.POwodzenia w realizowaniu obietnic wyborczych
58
Wtorek, 14 Listopad 2006
Edi
III kadencje w Radzie Osiedla, teraz rada Miasta, kto wie ile kadencji potrzeba do prezydentury ;)
do pani agnieszki
57
Wtorek, 14 Listopad 2006
warszewiak
toż to czasu mu zabraknie jak szkołę postawią to kadencja się skończy
56
Poniedziałek, 13 Listopad 2006
agnieszka
Choć nie wyrażałam swych opinii wcześniej na forum, teraz jednak przyłączę się do gratulacji ! W tych wyborach głosowałam nie według moich przekonań politycznych, lecz na kandydatów którzy mogą zadbać o nasze Warszewo. Mam nadzieję, że pan Janek znajdzie sposób na przeforsowanie choćby paru swoich pomysłów na naszą dzielnicę. Szkoła, przedszkole i kanalizacja to absolutne priorytety !!!
55
dydek
no i boisko dla Wichra Warszewo - to priorytet !!! :) Gratulacje w końcu się udało po tylu latach starań :)
posłuszny się dostał na radnego
54
adam
niestety kęsik też teraz ma pan okazje się wykazać Warszewo pana bardziej poparło niż jasińskiego .Cieszę się razem z Panem autobus na podbórzańską koniecznie.
WYBORCY WARSZEWSCY...
53
Niedziela, 12 Listopad 2006
W.W.
...nie mogę głosować na p. Jana Posłusznego bo już nie mieszkam na Warszewie,ale interesuję się sprawami mojej/Waszej dzielnicy, znam doskonale p. Jana Posłusznego, znam także bliższą jak i dalszą rodzinę są to bardzo zacni ludzie do wszystkiego dochodzili ciężką i uczciwą pracą, głosujcie więc na p. Jana Posłusznego.
podziekowanie
52
Sobota, 11 Listopad 2006
jan posłuszny
bardzo dziekuje wszystkim uczestnikom dyskusji.Bez wzgledu na wyniki wyborow dziekuje za cenne sugestie,niektóre z pewnoscia wykorzystam bądz w pracy osiedlowca badz ...
moje myślenie wyborcze
51
Piątek, 10 Listopad 2006
adam
będe głosował na posłusznego . Początkowo miałem dylemat czy nie na jasińskiego ale zraził mnie tym że tu na forum widać że przedstawia się tak na odczepnego sprawia wrażenie że nie ma czasu dla wyborców co żle wrózy żeby miał czas jako radny , ktoś tu napisał że ma się stąd wyprowadzić i nic nie odpowiedział.Co wy z tymi blokami będa miejsca na Warszewie i z blokami i z domkami ważne że nie razem zresztą 4piętrowe bloki to nie jest problem.Dla mnie lepszym kandydatem jest ktoś stąd niż z zewnątrz i przychylam się ludzie plakaty ładnie wyglądają i kęsik na nich też ,ale to jest wróg naszej dzielnicy nie chce szkoły tutaj chce byśmy dowozili dzieci do szkół w mieście bo tutaj szkoła nie kalkuluje się mu.I jeszcze jedno pan posłuszny ma najwieksze szanse by dostać się do rady miasta bo jest z PO a ona najwięcej wprowadzi.
znowu o blokach ?
50
Czwartek, 09 Listopad 2006
mirek
ja jestem z bloków i nie widzę w tej wypowiedzi nic niestosownego.dlaczego ktos na siłę chce poróżnić ludzi z blokow z resztą mieszk. warszewa? a pana Alfa odsyłam kilka wersów wyzej do odpowiedzi JP dla Darka
litości
49
do wszyskich czytających
To na kogo zagłosujecie okaże się w niedziele.Ale wzywam was zrobcie wszystko aby naszym przedstawicielem nie był pan kęsik błagammmmmmmmmmmmmm!!!!!!!
do P. Marii
48
Ela
Myślenie, a mówienie to wielka różnica. Pani szuka dziury w całym i to Pani sprawa na kogo Pani zagłosuje.
47
alf
Panie janie ! mam pytanie do pana tu cytat : Czy wiecie Państwo, że wg opracowań dla Biura Planowania Przestrzennego UM w Szczecinie, Warszewo ma zamieszkiwać kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a 30 % zabudowy mają stanowić bloki? Czy to jest Warszewo Waszych marzeń?.......... Co robią pana materiały reklamowe w skrzynkach pocztowych mieszkańców bloków na warszewie ?
do nieprzekonanej P Marii
46
Ela
Jeśli ma Pani kandydata na którego chece Pani głosować to proszę oddaać na niego głos, a nie podważać kompetencje i uczciwość P.Jasińskiego i P.Posłusznego. A swoją dorgą kto to jest P. Wojtek? Logiczne mówienie nie świadczy jeszcze o kompetencjach. Natomiast uczciwość jest wyzncznikiem wartości człowieka. Ja będę głosowała na Posłusznego, bo skoro niektórzy mają mu czego zazdrościć to jest to człowiek sukcesu, a to oznacza, że nadaje się na radnego.
do członka rady
45
Maria
Dziękuję za informację, a co do rady to jest wybierana w celu repezentowania interesów mieszkańców /chyba/ i powinna się z nimi komunikować, przez co rozumiem zarówno konsultacje jak i informacje, jak choćby ta, przekazana tutaj. Przeciętny mieszkaniec nie ma dostepu do rzeczowych informacji u źródeł.
do nieprzekonanej marii
44
członek rady
Droga Mario tak jak Ty śledzę to forum masz dużo racji ale ja chciałym ci odpowiedzieć odnośnie szkoły.Stara szkoła narazie zarezerwowana na cele osiedlowe przy rozmowach w urzędzie miejskim wspominano o dwóch szkołach w przyszłości na jantarowej i na podburzańsjiej docelowo warszewo ma mieć 30.000 tys ludzi to sporo i jedna szkoła to nic, nie wspomnę o przedszkolu Mówisz o rozmowach ze społeczeństwem ale co cztery lata jest wybierana rada osiedla która to w imieniu mieszkańców i mieszkańców reprezentuje w magistracie tyle wyjaśnień pozdrawiam a Pan Posłuszny w radzie jest trzecią kadencję i napewno ma na koncie trochę małych sukcesów.Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.
nieprzekonana
43
Maria
Witam, śledzę dyskusję Państwa z nadzieją, że pomoże mi to w podjęciu decyzji wyborczej i niestety obawiam się, że wypożyczę dobrą książkę na niedzielę. I może jednak kilka ... całe dorosłe życie spędziłam na Warszewie/a uzbierało się/. P. Posłusznego i P. Jasińskiego znam: z plakatów wyborczych, po wyborach ani słuchu. Współorganizacją festynu antoniańskiego się chwalą /nie neguję, chociaż sukces ma wielu ojców/, ale to chyba jedyne osiągnięcie na niwie społecznej. Cóż to za atut kandytata - jest uczciwy i religijny - przecież inny nie śmiałby chyba startować w tak niewielkiej społeczności. A powinien być np: skuteczny w działaniu i tylko w sensownym działaniu.Wymienić bolączki Warszewa to mało, każdy je zna, tylko proszę dać nam odrobinę gwarancji, że widzicie sposoby ich rozwiązania. P. Posłuszny pisze: \""Wydeptaliśmy nową szkołę\"". A jak szeroką dyskusję społeczną na ten temat przeprowadziliście? Przecież to dla ludzi, a nie dla Waszej chwały. Nikt nic nie wie, a pytań... np. co ze starą? zburzyć? sprzedać za groszę i na jaki cel? wybudować nową obok /mówi Pan nie moloch/ na Jantarowej, a to się ucieszą Ci spod lasu i spod Żelechowej. Bo na pewno w bliskim czasie zaludnią się te pola i to podobno dużo bloków. Takie odpowiedzi w normalnym społeczeństwie byłyby znane ogółowi przed podjęciem decyzji o budowie nowej. I tak można by długo. No chyba, że oddam głos na P. Wojtka - przynajmniej logicznie mówi.
lisie pole z panem posłusznym
42
lisie pole
nęci mnie ten autobus na podbórzańska powodzenia pani posłuszny
41
Mieszkanka
To chyba nasza przywara: zazdrość,krytyka,zawiść i zaglądanie do kieszeni.Znałam Posłusznych seniorów i młodych od urodzenia i nigdy nie słyszałam,zeby wdali się w jakieś skandale czy afery.To co mają jest efektem pracy ich rodziców i ich. Zamiast zazdrościć wybierzmy Posłusznego na radnego i dajmy mu szansę zrealizowania swojego programu.
do mieszkańców warszewa
40
warszewiak
Jestem dumny z tak rzetelnego kanddata jakim jest pan Posłuszny szczery uczciwy pielegnujący tradycje rodzine, takich nam ludzi potrzeba.
Panie z Zygląga!!!
39
Środa, 08 Listopad 2006
mieszkanka dzielnicy
Chyba zazdrość przez Pana przemawia,ponieważ jak już wydaje Pan opinie takie o Posłusznym, że stosuje prywatę, to powinien Pan orientować się, że wtedy sprzedawałby grunty przeznaczone właśnie pod budowę bloków, ponieważ ceny są o wiele większe. A po drugie Posłuszny nie handluje gruntami tylko przejął je po swoich rodzicach i to jego sprawa co z nimi zrobi.
38
Środa, 08 Listopad 2006
batman
Panie Posłuszny czy przypadkiem niecheć do wysokiej zabudowy w rejonie łączna podbórzńska kredowa to nie jest jakaś prywata?? coś mi sie zdaje, ze ma Pan tam jakieś działki albo i pole całe, które można by sprzedać drożej gdyby wkoło były domki? pozdrawiam z Zygląga.
Odpowiedzi
37
Środa, 08 Listopad 2006
Jan Posłuszny
Do P.Darka: Przykro mi,że opatrznie zrozumiał Pan moje intencje we fragmencie ulotki dot.bloków na Warszewie. Nie mam nic przeciwko ich mieszkancom, przeciwnie mam tam wielu przyjaciół. Chodziło mi raczej o kierunek rozwoju Warszewa (podkreslam wyrazenie KIERUNEK ROZWOJU)a konkretnie o planowaną wysoką zabudowę w okolicach PodbórzańskieJ, Łącznej, na tyłach osiedla domków przy Rostockiej...A co z infrastrukturą drogową? Wiem, że zarówno ""domkowicze"" jak i ""blokowicze"" cenią sobie warszewski spokój. Chciałbym zeby tak zostało. Do P.Sławka: Nowa szkoła na Jantarowej to nie będzie zaden moloch. Zostanie zbudowana w takiej wielkosci aby przystawała do przewidywan demograficznych dla Warszewa. Jest zarezerwowane 3h. ale na tym obszarze zmieszczą sie nie tylko budynek szkoły ale cały kompleks rekr.-sportowy(boisko do piłki noznej I TU POZDROWIENIA DLA DYDKA I WICHRA WARSZEWA, basen, korty tenisowe. Miejsce to jak dotąd jedyne miejsce gdzie miasto zaplanowało jakies obiekty sportowo-rekr. na warszewie. Pozdrawiam. Do P.Szczerego: Nie wydaje sie Panu, że obrażanie kogoś z ukrycia nie jest szczerością? Pachnie mi to raczej tchórzostwem(bez urazy). Zapraszam Pana na mój dyżur do Rady Osiedla w czwartek od 17-19. Przy okazji bedzie mógł Pan obejrzec moje listy obecności z innych dyzurów.Pozdrawiam.
odaję głos na posłusznego
36
Środa, 08 Listopad 2006
adam
widać zorientowany w dzielnicy ma cele w miarę precyzyjne
35
Wtorek, 07 Listopad 2006
17 letni Warszewianin
aha ... a dygresja z mama byla na bardzo niskim poziomie i prosil bym ze jezeli nieumiesz odpowiedziec w inny sposob to mi przykro, a tak dla wysjanienia mama oddaje mi glos dlatego ze nieinteresuje sie polityka (czy kazdego czlowieka musi interesoac polityka? ja znam odpowiedz NIE) a glos dostalem dlatego ze mi strasznie na tym zalezy lecz niespelnial warunku Ordynacji wyborczej czyli niejestem osoba pelnoletnia! a dotyczace hasel lub sloganow wyborczych wymyslanych przez inne ugrupowania lub sympatykow danej partii sa naprawde rozne i mijaja sie z prawda wiec druga nieudana dygresja !!! Pozatym zaimki nawet z szacunku pisze sie wielka litera (przepraszam ale mnie to strasznie razi) :)
34
Wtorek, 07 Listopad 2006
17 letni Warszewianin
Pozawolisz ze niebede sie na oficjalnym stopniu czyli pan i pani... a wiec po pierwsze ja nimoge wiedziec tak samo jak Ty niemozesz weidziec czy sukces osiagneli tylko dzieki swojej pracy ... ja uwazam ze nietylko i uklady tez graja wazna role.. a co do Twojego pytania ! Uwazam ze mlodzi ludzie napewno niesa teraz w tych ukladach ktore sa i mam taka nadzieje ze niebeda tworzyc nowych... Oni maja nowe pomysly na przyszlosc nowe dosyc oryginalne jak i kreatywne pomysly nieraz dosc bulwersujace ale trzeba nam mlodym dac szanse ... Wczoraj uczestniczylem w debacie zorganizowanej przez MRMS ( mlodziezowke Szczecinska, ) SU US oraz SU ZS8 i wyniki ankiety ktora zostala przeprowadzona wsrod ludzi od 18-24 lat okazaly sie dosc zaskakujace (http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3722356.html tu sa wyniki ktore kazdy niech sam oceni ) i wlasnie uwazam ze potrzeba nam mlodego ducha ktory bedzie tworzyl organ wladzy od nowa moze on okaze sie lepszy od tego ktory jest nam obecnie lub byl dawany ... Trzeba stawiaac na mlodych myle sie ??
DO MŁODEGO 17 LATKA
33
Wtorek, 07 Listopad 2006
ROBERT
A uważasz że młodzi nie będą skorumowani Pan JASINŚKI a zwłaszcza Posłuszny osiągneli sukces nie dzięki Parti ale dzięki swojej cieżkiej pracy Jeszcze jedno podam ci dawne hasło Kto na piechote zagłosuje nigdy butów nie obuje. Czyżby mama to dawna ZSMP GRATULUJE
JA I TAK BEDE GLOSOWAL NA PIECHOTE (za mame) ponie
32
Wtorek, 07 Listopad 2006
17 letni Warszewianin
neiwiem jak Wy ale trzeba popierac mlodych np pana Radka Przypisa ... to jest wizja na przyszlosc a nie tylko tych starych wyjadaczy ktorzy co kampanie obiecuaj ""kielbase wyborcza"" a jak przychodzi co do czego to i tak w naszych glowach pozostaja tylko puste obietnice ktore nigdy niezobaczyly swiatla dziennego !!! Wiem jedno ludzie musza isc glosowac bo to jest ich obowiazek wyborczy, oraz zeby niepopelnili tego samego bledu co w tamtej kadencji aby nieodpowiedni kandydat (Jurczyk) zostal gospodarzem naszego miasta !!! w sumie teraz tez sa tacy Kandydaci (ponownie Jurczyk) Lubinska, Chruszcz, oczywiscie niemowie juz o tych mniej liczacych sie w konkursie na fotel prezydenta miasta Szczecina!!! Czy pan Posluszny lub pan Jasinski sa dobrzy hmm ... Uwazam ze Nie !! Dlaczego ? Sadze ze jest tam za duzo ukladow i ukladzikow ktore moga sterowac tymi panami!! (oczywiscie moge sie mylic) Sadze ze powinnismy dac rade mlodym
kto lepszy dla dzielnicy posłuszny czy jasiński
31
Wtorek, 07 Listopad 2006
adam
właśni mam dylemat na kogo posłusznego czy jasińskiego ale skoro jasiński ma się wyprowadzić to może na posłusznego , zobaczymy co jasiński napisze na forum bo na razie żadych wizji rozwoju warszewa
glosujmy na MARCHEWKI!!!
30
Wtorek, 07 Listopad 2006
w
Marchewka nade wszystko :)
głosujcie
29
Poniedziałek, 06 Listopad 2006
kolega z klasy
Kto nie wie i nieczytał ulotek to wjaśniam Pan Posłuszy jest człowiekiem bardzo uczciwym .pracowitym,religijnym prowadzi firmę produkcyjną Mar-pos produkuje pyszne soki marchewkowe bez konserwantów.sprubujcie żadnych domieszek wody czy cukru. Sytuacja materialna ustabilozowana więc realne że będąc w radzie miasta nie dopuści się korupcji bądż jakiegoś matactwa liczy się człowiek.
wybory
28
jerzy
Ale czy napweno pan Kszystek mieszka na warszewie A propo Jaśinskiego kto przeprowadził sondarz ja wiem że bardzo dużo głosów jest na Pana Posłusznego po drugie z Warszewa Kandyduje 10 osób i jak myślicie Jak Pan Jasiński wyprowadzi sie z warszewa bo to realny scenariusz to będzie dbał o sprawy warszewa? chyba nie
dzięki że z panem jasińskim próbujecie się kontakt
27
adam
sam bym chciał więcej o nim wiedzieć jest to nasza największa szansa na radnego z Warszewa i to w dodatku z klubu który będzie rządził w mieście ,pozostali kandydaci niestety są bez szans.Nie możemy zmarnować tej szansy.
Próba kontaktu
26
Admin - Tomek
Właśnie próbujemy skontaktować się z Panem Jasińskim aby przedstawił siebie i swoje plany odnośnie Warszewa na łamach WARSZEWO.pl, także i pozostali kandydaci mają taką możliwość.
25
dydek
Kanalizacja na Kresowej, Pozdawilskiej i Poleskiej ruszy jeszcze w tym roku. Całość robót ma być zakończona w ciagu 20 miesiecy. Zostanie położona kanalizacja deszczowa i sanitarna oraz wymieniony wodociag. Nawierzchnie zostaną odtworzone z polbruku jezdnie a chodniki z płytek. Tylko kawalek Kresoej od Bandurskiego do Warcisłąwa bedzie asfaltowy.
taktyka wyborcza
24
adam
Właśnie są nowe sondaże Warszewiacy tym razem uda może nam się mieć własnego radnego duże szanse by nim został ma pan Jasiński z PO.Sondaże przewidują że na nasz okręg wyborczy gdzie przysługuje nam 6 miejsc 3 wejdzie z platformy a pan jasiński jest po bartniku i serdyńskim 3 na liście ,niestety pan Posłuszny jest 6 i ma mniej szans szkoda panowie że obaj startujecie bo głosy wam się rozłożą.Niestety do rady dostanie się wróg Warszewa Kęsik i to przykre że on nas będzie reprezentował niestety niegłosowanie na niego samego WArszewa nic niepomoże.Pozostali którzy mają się dostać to 2 z PIS-u. Pytanie do internautów może napiszecie coś o Jasińskim.
Dajmy Szanse Sobie Samym...
23
Tomek
Moim skromnym zdaniem, powinno nam wszystkim zalezec na tym aby Ktos nas reprezentowal. Ktos kto ma te same bolączki i problemy co my, ktos komu opieszałość miasta w sprawie naszego osiedla lezy tak samo na sercu i wtedy on pomagając samemu sobie pomoze nam wszystkim.Nie na ""polityka"" ktory czerpal bedzie tylko z tego profity, dokladajac nam coraz to nowych problemow. jezeli ktos mysli inaczej niech nie glosuje na pana Posłusznego i narzeka sobie kilka kolejnych kadencji.A propos pan Szczery mogłby zdjac ze ściany fotki swoich idoli ""zawistnych braci blues brothers"" :p nie rzucajmy sobie kłód pod nogi, uprzątnijmy swoje podwórka. W jedności siła.
do dydka
22
nie spotowiec
Nie jestem sportowcem ale apropo hali możemy pogadać po wyborach sam się zgłoszę podaj na forum miesięczne koszty wynajmu hali
DO SZCZEREGO
21
SZCZERSZY
Nie jestem panem Posłusznym ale mieszkam w tym rejonie i co nieco o sprawie wiem czy chciałyś sprzedać coś swojego co dla ciebie przestawia jakąś wartość tylko dlatego że miasto tak chce ? Po drugie kanalizacja nigdy by nie przeszła na ulicy Kresowej bo byłaby ulica Nowokresowa gdzie miasto ma dziąłki budowlane interes miasta a nie mieszkańców kresowej a tak nie będzie ulicy nowokresowej i dlatego można walczyć o kanalizację na ulicy kresowej sarniej podmokłej no więc kogo interes Nie wiem gdzie mieszkasz może masz kanalizaję i nie musisz wąchać wywożonych szamb co ranek . Mówisz że jesteś szczery ale trzeba sięgnąc po fakty dlaczego rozliczasz ludzi którym nie dano jeszcze się wykażac a co ztymi którzy reprezentowali nasz okręg wyborczy ?
Posłuszny- Złotousty
20
Niedziela, 05 Listopad 2006
SZCZERY
Panie Posłuszny! Przecież to Pan zablokował budowę kanalizacji \""Warszewo I\"", nie chcąc sprzedać miastu kawałka swojego terenu. W Radzie Osiedla nigdy Pana nie spotkałem. JA I MOI ZNAJOMI NIE GŁOSUJEMY NA KŁAMCÓW.
Posłyszny- Złotousty
19
SZCZERY
Panie Posłuszny! Przecież to Pan zablokował budowę kanalizacji ""Warszewo I"", nie chcąc sprzedać miastu kawałka swojego terenu. W Radzie Osiedla nigdy Pana nie spotkałem. JA I MOI ZNAJOMI NIE GŁOSUJEMY NA KŁAMCÓW.
i w końcu ktoś konkretny!!!!!!
18
mieszkanka warszewa
Uważam, że w końcu jest odpowiedni kandydat, który zajmie sie sprawami Warszewa. Będę z moja rodzina głosować na Posłusznego. Porządny człowiek.
po co swary
17
wyborca
po co swary głupie i tak zginiemy w zupie i tak będzie jak będziemy się przekomarzać
ostrzeżenie przed kęsikiem nie chciał nowej szkoły
16
adam
Sadzę że sprawy komunikacji miejskiej na Warszewo da sie uregulować mając radnego z parti dominującej a najlepiej prezydenta z Warszewa , który będzie miał wpływ na zarządzanie ZDiTM bo na razie przy jurczyku ZDiTM to stanowi państwo w państwie i nie ma nikt na nich wpływu, bo przecież maja sygnały o komunikacji miejskiej i jest to bez odzewu. Po Warszewie widać że rozwija się ono ale tylko w sferze budownictwa mieszkaniowego natomiast miasto nie nadąża nad rozwojem infrastruktury drogowej , komunikacyjnej, zdrowotno- oświatowej i rekracyjnej, sądzę żeby te problemy były znane w mieście potrzeba najlepej mieć z Warszewa Prezydenta albo przynajmniej radnego z parti rządzącej dlatego sądzę że tandem Krzystek - Posłuszny dla Warszewa jest znakomitym rozwiązaniem, przynajmniej po końcu ich kadencji będzie od kogo wymagać rozliczeniaa a nie tak jak teraz nie ma odpowiedziałnych że np nie ma nowej szkoły mało tego radny z naszego okręgu Kęsik SLD był jej przeciwny dla przypomnienia teraz też kandyduje sądże że jest okazja mu podziękować.
do Andrzeja i oczywiście do kandydatów na radnych
15
Sobota, 04 Listopad 2006
Tomek
We wróżki i inne tego typu badziewia nie wieżę, lecz w konkretnych ludzi można wierzyć, teren przy duńskiej róg Jantarowej jest wielki i jak na razie można tam pomieścić wszystko, co potrzebne osiedlu np. szkołę (jak już to z basenem oczywiście), przychodnie, i przedszkole (kiedyś, np. myślano, że komuna będzie trwać wiecznie i co? Albo, że Niemcy się zjednoczą nie do pomyślenia kiedyś i co? - Wiara i działanie czyni cuda więcej optymizmu po to wybieramy tych ludzi, aby nas i nasze sprawy reprezentowali) a co do autobusu 57 bis to czytaj waść uważniej nie piszę, aby zatrzymywał się przy każdej posesji a tylko na istniejących przystankach + wybudowanie ewentualnie tego przy końcu Jantarowej róg Złotowskiej może niech się wypowiedzą ci, co mieszkają w rejonie końcowego 57 czy mam zły pomysł, bo ja to lubię chodzić, ale na spacery a nie z zakupami po całym dniu pracy robić kilometry.
do Tomka
14
Sobota, 04 Listopad 2006
andrzej
za siedmioma górami za siedmioma lasami żyła wróżka ktora zyła mżonkami.Teren na Jantarowej odpada tam ma być lokalizacja szkoły. zmienić trasę autobusu najlepiej jakby zatrzymywał się przy każedej posesji. Przedszkola 2 w miescie ze względu na koszty przeznaczone do likwidacji .Powodzenia Tomku
13
Sobota, 04 Listopad 2006
dydek
No jak był Wieczorek wiceprezydentem to sie przysłużył dla Warszewa więc może jednak prezydent z dzielnicy to dobre rozwiazanie. tylko napiszcie gdzie ten Krzystek mieszka, zeby było wiadomo którą cześć Warszewa wyremontują. Ja proponuję p. Posłusznego na radnego bo on musi dojechać do domu przez Warcisława albo Bandurskiego :) Najlepszy prezydent to chyba taki co mieszkałby pod lasem na końcu Podbórzańskiej :grin chociaż chyba zrobion juz jest. Dobry też byłby z Podmokłej albo Jemiołowej. No ale ja nie kandydkuję w tym sezonie :zzz Zagłosuję na tego, który zapewni Wichrowi Warszewo treningi przez cały rok na hali
A inne sprawy
12
Sobota, 04 Listopad 2006
Tomek
Nie powiem, na kogo głosuję, ale mogę powiedzieć, czego oczekuję. Wiadomo, że Warszewo się rozrasta i będzie rozrastać a przedszkola jak było to było przy ul. Rostockiej, zamienili je na Ośrodek Rehabilitacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy nie mam nic przeciwko takim ośrodkom, ale czemu u nas robi się coś kosztem czegoś trzeba było wyremontować i rozbudować przedszkole i zostawić tam gdzie było a nie uszczęśliwiać rodziców dojazdem do osiedla Bandurskiego gdzie jest najbliższe przedszkole (niech nikt nie mówi, że jest na Warszewie Klub Stonoga, bo nie każdy ma kasę a to wcale nie jest przedszkole), no i wybudować ten ośrodek rehabilitacyjny gdzieś bliżej centrum a nie targać dzieci przez pół miasta (gratulacje dla realizatorów tego nieludzkiego ośrodka-oczywiście pod względem dojazdu, bo na pewno robią tam cudowne rzeczy). A skoro czekamy na nowe przedszkole, (bo dużo z nas o takim zapomniało) dla naszych małych Warszewiaków, których coraz więcej proponuję, aby było ono usytuowane w taki sposób, aby rodzice nie musieli targać swoich dzieci przez pół osiedla tzn. przedszkole musi być blisko przystanku autobusowego (nie dotyczy posiadaczy 4 kółek) no i blisko sklepów, aby oprócz malucha nie targać kilometrami po pracy zakupów. Naturalną nasuwającą się lokalizacją jest teren przy Netto i Tesco (jest taki przy składzie materiałów problemowych, choć miasto chyba chce to sprzedać na przetargu skład oczywiście trzeba by było przenieść) chyba, że macie inne propozycje. No i następny problem Przychodnia - ta na Duńskiej to wiadomo była tragedia, ale zanim powstała linia 57bis to ta na Łuczniczej nie lepsza tragedia. Nowa mogłaby powstać na rogu Jantarowej i Duńskiej. A i trasa 57 bis omijająca skutecznie rejon końcowego 57 ja proponuję poprawić trasę: tak w stronę Kormoranów skręt w lewo z Duńskiej w Złotowską (przystanek przy Jantarowej trzeba go zrobić) potem w prawo z Złotowskiej w Perlistą i w prawo z Perlistej (przystanek na niej, co jest) w Szedzką i zaraz w lewo powrót na Duńską do Kormoranów a w drugą stronę do Kołłątaja skręt w prawo z Duńskiej w Szwedzką (przystanek na niej jest) potem w lewo w Dzierżenia i w lewo w Złotowską tak jak 57 (przystanek na końcowym 57) dalej prosto aż do Duńskiej powrót na obecną trasę. Kto jest, za bo ja tak trzeba tylko wybudować przystanek przy Jantarowej. Więc Panowie i Panie przyszli radni wiecie, co macie do zrealizowania w przyszłej kadencji, więc już teraz myślcie jak to zrobić.
11
Sobota, 04 Listopad 2006
piotr
:cry
Krzystek na prezydenta
10
Sobota, 04 Listopad 2006
sławek
Skoro mamy mieć kandydata z Warszewa a nie mieliśmy nawet radnego to zagłosujmy na pana Krzystka na prezydenta .Wiadomo trzy główne problemy warszewa to budowa nowej szkoły molocha lub drugiej mniejszej , kanaliza na podmokłej i poprawa czestotliwości komunikacji poprzez uruchomienie nowej linii na podbórzańską.Boisko z pewnością powstanie wraz z nową szkołą.Skoro jest mieszkańcem naszej dzielnicy to warto mieć go jako prezydenta tymbardziej że wskazuje finansowanie swoich pomysłówi będzie znał bolaczki warszewa tak jak my i nam sie tak łatwo nie wywinie.Może szanowna rada warszewo zorganizuje spotkanie z panem Krzystkiem tak jak robiła to z innymi kandydatami na radnych.
9
Sobota, 04 Listopad 2006
Tadek
Głosuje na Janka Posłusznago zachęcam was do tego.
8
Sobota, 04 Listopad 2006
Radek
W kosza gram np. ja :p . Problem boiska piłkarskiego wynika ogólnie z braku terenu rekreacyjnego na Warszewie. Od lat projekt zagospodarowania przestrzennego przewiduje takie miejsce między Wapienną a radiostacją. Chodzą jednak głosy, że miasto chce ten teren upłynnić pod kolejne ekskluzywne blokowiska a\'la Garden House. I w takich miejscach widać jak interes miejski kompletnie rozmija się z interesem lokalnej społeczności. Kilka kroków dalej kolejny przykład: w trójkącie Podbórzańska, radiostacja, przyszła droga planowana jest budowa TBS-ów. Jak mają się czuć mieszkańcy okolicznych domów istniejących i przyszłych, którzy kupowali działki na terenie z przeznaczeniem na niską, luźną zabudowę a teraz zamiast dwóch, czterech sąsiadów będą ich mieli kilka tysięcy? Tysięcy, bo w tysiącach liczona jest liczba planowanych mieszkańców nowego osiedla TBS. Czy ktoś z projektantów zastanowił się jak ci wszyscy ludzie będą dojeżdżać do swoich mieszkań przez wąską Szczecińską? Zgadzam się z Elą, że \""zachowanie charakteru\"" p. Posłusznego jest walką właśnie z podobnymi patologiami, za którymi kryje się li tylko interes kolejnego z urzędników i firm developerskich. Obecnie miasto robi na Warszewie co chce (chociaż w większości przypadków nic nie robi ;). Rada Osiedla to z założenia statutowego organ bezwładny, którego kompetencje sięgają co najwyżej utrzymania porządku na cmentarzu a w perspektywie kilku, kilkunastu lat zostanie skazany na zagładę. Aby mieć wpływ na to co się dzieje wokół nas musimy mieć SWOJEGO człowieka w Radzie Miasta a czy to będzie p. Posłuszny - sami ocenicie. Najważniejsze, aby taki ktoś zmienił urzędnicze nastawienie do Warszewa jako miejsca gdzie się \""ziemię w dobrej cenie sprzedaje\"", bo tylko wtedy Dydek dostanie jej kawałek pod upragnione boisko.
a gdzie Wcher Warszewo??
7
Piątek, 03 Listopad 2006
dydek
trzy kadencje w radzie osiedla panie Janku a Wicher jak nie ma gdzie trenować tak nie ma. a na Stołczynie mają gdzie grać... Przydałoby się przynajmniej jedno boisko do gry w piłkę nożną bo co z tego ze są dwa betonowe do kosza - kto gra tam w kosza??!!
6
Piątek, 03 Listopad 2006
Ela
Pani Krysiu przepraszam, ale komentarz dotyczący bloków, był przenaczony dla Pana Darka, ale myślę że ma Pani podobny pogląd na ten temat.
5
Piątek, 03 Listopad 2006
Ela
Pani Krysiu, myślę, że pan Posłuszny nie ma nic przeciwko blokom, a tym bardziej przeciwko ich mieszkańcom. Chodzi tu raczej o zagęszczenie naszej dzielnicy. Myślę, że własnie dlatego marzyła Pani o tym , aby tu zamieszkać, że jest tu tak ""kameralnie"" i rodzinnie.
odpwiedz dla darka
4
Piątek, 03 Listopad 2006
krysia
walące stodoły to własnośc prywatna i zabytki których tknąc nie można niedawno remontowano obejście słonia za 165.000 i co ztego nikt tego nie sprzata gdyż to teren miasta takie rozumowanie nie ma sensu.Będziemy tak myśleć to znowu nie będziemy mieli radnego który forsuje w urzędzie sprawy zwiazane z warszewem nie róbmy następnego głupstwa nie dzielmy się nie rozbijajmy głosów stawiajmy na naszych lokalnych uczciwych ludzi a nie jak w ubuegłych wyborach wybraliśmy Pana Kęsika który to wstrzymał budowę nowej szkoły aby zrobić boiska na stołczynie.
3
Piątek, 03 Listopad 2006
darek
Panie Posłuszny ja mieszkam w bloku i to na Warszewie i to było moje marzenie. Dużo ludzi mieszka na warszewie część w blokach . Reasumując ja i moja rodzina na pana nie zagłosują Ps. Ludziom z bloku w którym mieszkam też opowiem o pana marzeniach .
pozostawić stara szkołe i wybudować drug
2
Piątek, 03 Listopad 2006
sławek
Czy że nie zmieni charakteru dzielnicy tzn że dalej w centrum warszewa tuż przy słoniu mają pozostać walące się stodoły i zaniedbane elewacje i opbejścia. Kandydat zna balączki warszewa ale czy nienależałoby pomyśleć ( skoro sa problemy z budową nowego dużego molocha szkoły) o budowie drugiej niedłużej drugiej szkoły w pewnym oddaleniu od starej ( warszewo jest coraz bardziej rozległe)i z zchowaniem starej szkoły, bo widze że sa problemy .że znalezieniem terenu pod molocha łatwiej i technicznie i ekonomicznie przeforsować budowę małej szkoły niż molocha .Na ulicy podbórzańskiej są miejskie tereny uzbrojone doskonałe do szybkiej realizacji budowy nowej szkoły.
1
Piątek, 03 Listopad 2006
Cobeer
Zapomniał o sporcie i rekreacji. Odpada. NASTĘPNY!!!
|